Priset mottogs av Lisa Öst, ledare för Spårare och Utmanare, samt Peter Wasström, vice kårordförande och ledare för Utmanare, i Sandvikens Scoutkår.

Annie Haapalainen är utmanarscout i Sandvikens Scoutkår och har varit medlem sen hon var åtta år. Hon tycker att scoutkårens ledare verkligen bjuder på sig själva.

Stipendiet var på 6000 kr.

Inspiration ideellt engagemang

”Stipendiet är ett bevis på att vi har en bra verksamhet inom kåren”

Den 17 november delade Sandvikens Kultur- och fritidsnämnd ut stipendier och Sandvikens Scoutkår var en av föreningarna som förärades med ett stipendium på 6000 kronor för förtjänstfulla insatser inom föreningsverksamhet.

Nomineringen till stipendiet hade gjorts av föräldrar till barn i Sandvikens Scoutkår och motiveringen löd:

”Till alla fantastiska ledare i Sandvikens Scoutkår för att de driver scoutkåren helt ideellt och hittar på trevlig verksamhet med och för våra barn. Dessutom lär barnen sig en massa samtidigt som de har roligt, allt från hajk till kamratskap och kunskaper som gör dem alltid redo. Sandvikens Scoutkår är verkligen guld värda”.

– Vi inom kåren är mycket hedrade och tacksamma för denna utmärkelse och det är med glädje som vi tagit emot detta som är ett bevis på att vi har en bra verksamhet inom kåren, säger Lisa Öst.

Sandvikens Scoutkår bildades redan 1910 och men under krigsåren blev det uppehåll och verksamheten som kom igång igen 1923. Efter en tid blev det åter uppehåll i verksamheten, men sedan 1933 har verksamheten pågått. Kåren har idag verksamhet i olika avdelningar med veckomöten för Spårare, Upptäckare, Äventyrare och Utmanare. Kåren har cirka 100 aktiva medlemmar.

– Mina systrar var med i Scouterna och jag tyckte att det verkade roligt att få lära sig om naturen, få vänner och överhuvudtaget göra saker som man inte annars brukar göra, berättar Annie och nämner distriktstävlingen Silveryxan som hon och patrullen Falken vann när de var Äventyrare.

Hon tror att kåren belönades med stipendiet för att alla är välkomna och tack vare de engagerade ledarna:

– De är engagerade i Scouterna, men inte bara är som ledare, utan att de också bjuder på sig själva i till exempel lekar, säger Annie som tror och hoppas att hon också kommer att bli ledare i kåren.

Läs mer om Sandvikens Scoutkår >>