Prylar bokrecension

Handbok för superhjältar

8 december, 2017

Rasmus och Love har läst boken ”Handbok för Superhjältar del 2: Röda Masken” tillsammans med sin mamma Linnéa. En spännande berättelse som samtidigt tar upp ämnet mobbning och vad man kan göra när någon blir mobbad.

– Jag tyckte att den vara asbra eftersom det fanns en gorilla som kunde ta sönder ett galler i boken. Det var coolt när gorillan bröt sig ut, säger Love 5 år som läst ”Handbok för Superhjältar del 2: Röda Masken” tillsammans med sin mamma Linnéa.

Boken handlar om Lisa som utforskar sina superkrafter samtidigt som hon i skolan försöker komma undan killarna som mobbar henne. Att barnen inte läst första delen i serien som snart har tre delar var inget problem. De funderade lite grann över hur Lisa kunnat hitta handboken för superhjältar. Men eftersom berättelsen drar in barnen och engagerar från första sidan med sin spänning så vill barnen bara läsa vidare. Det är en lätt bok att läsa med ett tydligt budskap som ger barnen möjlighet att fundera över mobbning och vad som är lösningen när någon mobbas.

– Den var jättebra för att dom där killarna fick känna hur det känns att bli mobbad. Då kunde dom förstå hur illa dom hade gjort andra barn. Det var bra att Röda Masken pratade med gorillan och att dom tillsammans fick killarna att förstå att de måste säga förlåt till alla dom som dom mobbat. Fast Lisa hade kunnat visa att det var hon som vara Röda Masken så att alla fick se att tjejer också kan vara superhjältar och då hade dom nog slutat vara dumma med henne, säger Rasmus 7 år.

Senaste artiklarna