Inspiration bokrecension

Äventyr i naturen

13 december, 2017

Med boken ”Äventyr i naturen – upplev, utforska, upptäck” av Alice James & Emily Bone är du redo för alla möjliga slags äventyr i skogen, vid havet eller under stjärnhimlen. 

Ge dig ut i naturen och bli en träddetektiv. Rita din egen karta, gör ett vildmarksspråk och fixa bästa lägerplatsen. Gör en eld och laga mat. Sätt spårfällor för småkryp och ordna ett mysigt bo till ett bi. Bygg en pinnflotte eller fixa ett fågelbad. Följ tidvattnet och lär dig meta krabbor. Lek hinderbana och gör fantasifull skogskonst. När dagen är slut kan du ge dig ut med ficklampan och bli en nattljusdetektiv som letar slemspår, spanar efter stjärnbilder och letar glittriga djurögon.

”Äventyr i naturen” är en bok för dig som är Spårarscout (6-9 år) och som är redo att ge dig ut för att utforska och uppleva naturen. Det kan vara precis utanför ditt hem eller långt inne i vildmarken, det finns alltid något spännande att upptäcka.

Boken är indelad i avsnitt för olika platser och med fina illustrationer och korta texter är det lätt att inspireras till nya sätt att se på djur och natur eller hitta på nya spännande äventyr och aktiviteter.

Senaste artiklarna