Alla fick vara med och dela med sig av sina roliga idéer med Scouternas learning by doing som trygghet och att det inte gjorde något om man råkade göra fel i sitt pyssel.

Nästan lika många barn som föräldrar kom förbi och slog sig ner för att pyssla en stund.

Aktuellt advent

Scouternas adventspyssel med barn på Åhléns

13 december, 2017

Utifrån värderingen allas lika värde gick Åhléns och Scouterna ihop i ett pilotprojekt där vi lagom till jul samlades i gemenskap kring pysselbordet. Den 2 december arrangerades därför adventspyssel på tre av Åhléns varuhus med temat #tillsammansgörvijul.

– Det blir en väldigt mysig gemenskap när man pysslar med barnen, det syns på dem hur kul de verkligen har, säger Sandra Niclasson, 19 år, från Kärna scoutkår i Kungälv som var med och hjälpte till runt bordet i Göteborg.

Adventspysslet höll till i Göteborg, Malmö och Uppsala under några timmar dagen före första advent. Det blev mycket populärt och nästan lika många barn som föräldrar kom förbi och slog sig ner för att pyssla en stund. Runt borden skapades en härlig gemenskap där alla fick vara med och skapa allt från tomtar till julgransdekorationen och julkort. Kreativiteten flödade och massor av fina julpyssel följde med i väskorna hem.

Temat för arrangemanget var ”tillsammans gör vi jul” där alla fick vara med och dela med sig av sina roliga idéer med Scouternas learning by doing som trygghet och att det inte gjorde något om man råkade göra fel i sitt pyssel.

Unga talespersonen Louise Blixt från Sisjö scoutkår i Göteborg som också var med och pysslade tyckte att det var kul att scouter också fick chansen att synas i en annan miljö som än den folk vanligtvis associerar med Scouterna.

– Jag hoppas att arrangemanget även raderade någon fördom som folk kan ha om Scouterna. Det gjorde förhoppningsvis att någon scout mindre får svara på frågan ”så ni sitter i skogen och gnager på kottar?”, säger Louise Blixt.

Dagen blev en höjdare i de alla tre varuhusen! Många tyckte att det var en rolig grej och stannade en bra stund. Sandra tyckte det var extra roligt att kunna göra ett positivt intryck på de yngre.