Musik, dans, överraskningar och gemenskap på scoutverksamheten Fenix terminsavslutning

Scouter sjöng en scoutsång från Mellanöstern som handlade om att vi går mot svårigheter tillsammans, för att vi ger varandra mod.

Under kvällen bjöds det på uppträdanden i många olika former.

Terminsavslutning betyder massor av fika!

Kvällens höjdpunkt var när alla scouter och scoutledare under högtidliga former fick varsin scouthalsduk.

Gemenskapen och energin i scoutverksamheten Fenix!

Aktuellt terminsavslutning

Höstterminen firades av i scoutverksamheten Fenix

19 december, 2017

I hjärtat av Rosengård i Malmö bjöds det i torsdags in till terminsavslutning för scoutverksamheten Fenix. Scouter, scoutledare, familjer och vänner samlades för att fira av höstterminen med musik, dans, fika i alla dess former och framför allt med väldigt mycket kärlek.

De unga scouterna hade förberett olika uppträdanden och scoutsånger från Syrien blandat med scoutklappramsor och utlärning av några knopar för att sedan avrunda med ringdans.

– Att lära känna alla inom Scouterna är väldigt värdefullt för mig, berättar Mohammed, 14 år.

Kvällens höjdpunkt var när alla scouter och scoutledare under högtidliga former fick varsin scouthalsduk. Vänskapsknopar knöts och stolthet och gemenskapen förgyllde kvällen.

– Vi lär oss mycket, bland annat att knyta knopar. Sedan pratar vi även till varandra på ett bra sätt och lyssnar på våra ledare. Det tycker jag väldigt mycket om, berättar Abdoul, 13 år.

Mia Latvala, 38 år, är ideellt engagerad inom Regionala mångfaldsgruppen i Skåne och på plats för att fira med scoutverksamheten Fenix.

– Det bästa med Fenix är att scoutledarna bryr sig så mycket om sina scouter och att de leder med ett stort hjärta, säger hon.

Michaela Rábová, som tidigare jobbade som nystartskonsulent på Scouterna, håller med om att gemenskapen och energin är det bästa med Fenix.

– Att arbete med Fenix är något av det bästa jag har upplevt. Människorna, processen och Scouterna har varit väldigt fint att jobba med, berättar hon.

En av Scouternas unika styrkor är som världsrörelse och denna kväll bjöd på mångfalden i scoutverksamhet. Inte minst när fyra unga scouterna sjöng en scoutsång från Mellanöstern som handlade om att vi går mot svårigheter tillsammans, för att vi ger varandra mod.

”Vi sitter tillsammans runt elden och titta upp mot stjärnorna. Vi vaknar på morgonen när fåglarna sjunger.”

Det är en svindlande tanke att det världen över finns scouter som samlas kring elden och tittar upp mot stjärnorna. Tänk vilka naturliga band alla scouter har till varandra – vi scouter i Sverige och i världen.