Popcorn går att variera på massor av sätt, både med salta och söta smaker.

Quesadillas är perfekta maten att äta direkt med fingrarna när man bänkat sig framför TV:n.

Dip kan göras på massor av olika sätt, till exempel med avokado som bas.

Aktuellt snacks

Fixa mellomyset

24 januari, 2018

Mellotider betyder mellomys betyder att det är hög tid att komma på smarriga och smarta grejer att äta i soffan framför TV:n. Scout ger dig tips på enkla snacks.

Här tipsar vi om snacks som man kan äta med händerna. Men ladda gärna med servetter (och kanske våtservetter!) ändå.

Quesadillas

En lite matigare snacksvariant som går att variera och fylla med just det du gillar mest. Du utgår ifrån ett mjukt tortillabröd, lägger på fyllning och ost som smälter bra och sen ytterligare ett tortillabröd på toppen. Stek härligheten i en stekpanna och vänd försiktigt och stek lite även på andra sidan innan du skär upp i tårtbitar.

Tips på goda fyllningar:

Precis som med tacos kan man addera lite gräddfil eller tacosås för att piffa till smaken.

Svartkålschips

Du behöver:

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj kålen,  skär bort mittstjälken och riv bladen i chipsstora bitar. Lägg bladen i en bunke, häll över olja och salt och massera in det i kålen. Strö ut kålen på ett bakplåtspapper och sätt in i ugnen i cirka 10 minuter. Men passa noga, så att de inte bränns!

Banan med jordnötssmör och choklad

Skala och skär bananerna i tjocka skivor. Bred jordnötssmör på en bananskiva och lägg en annan bananskiva ovanpå. Sätt en tandpetare i bananskivorna och doppa i smält choklad och strö sedan över kokos. Låt stelna i kylen på bakplåtspapper.

Krämig dipp med knapriga tillbehör

Ingen mello utan dip och något att dippa! Testa att byta ut pulverdippen och chipsen mot något annat. Sväng ihop en krämig röra av till exempel färskost och gräddfil eller avokado och krydda med salt, peppar och färska kryddor. Testa att doppa bröd, crostini eller grönsaker i röran.

Popcorn i söta och salta varianter

Popcorn är gott, billigt och smart snacks som går att skapa massor av roliga varianter på, antingen salta eller söta.

Senaste artiklarna