"Det bästa idag var att samarbeta, klura ut saker och leta" reflekterar barnen efter mötet.

Patrullvis fick barnen i uppgift att leta efter saker vars första bokstav bildade ordet skog.

Inspiration prova på

Fritidsscouting på Svartedalsskolan

Fritidsscouting är något som personalen på Svartedalsskolan i Göteborg har som ambition att göra. Efter att några av pedagogerna fått gå en scoututbildning där de fått lära sig om scoutmetod, program och aktiviteter hoppas de kunna bedriva scoutaktiviteter på eftermiddagarna, eftersom intresset bland barnen är stort.

–Det svåraste och roligaste var att försöka hitta något som började på O, berättar Tiam, 9, när han nöjt visar upp en cirkel med kottar som bildar patrullens O.

När Scouternas utvecklingskonsulenter i Göteborg, Malin och Maria, höll i mötet var huvudaktiviteten skogsbingo. Patrullvis fick barnen i uppgift att leta efter saker vars första bokstav bildade ordet skog.

– Det bästa idag var att samarbeta, klura ut saker och leta, reflekterar barnen efter mötet.

– Jag är ingen friluftsmänniska men jag ser fördelarna med att vara ute och aktivera barnen, säger Magnus som är en av de fem fritidspedagoger som har utbildats i scouting och har ambitionen att hålla scoutmöten regelbundet

Vill din scoutkår genomföra prova på-möten så fler barn och unga kan uppleva scouting?

Det kan vara skolrekrytering, prova på-möten, informationsträffar, evenemang, mässor och mycket mer! På Scoutservice.se finns en handledning med tips och trix kring hur man planerar, genomför och följer upp rekrytering.

Gå till sidan med rekryteringsmaterial >>