Aktuellt Boktips

Ny bok om bästisarna Sigrid och Affe

6 februari, 2018

Elsa, 10 år, har läst en ny bok av Moa Eriksson Sandberg, den tredje i serien om bästisarna Sigrid och Affe i byn Grönbetet.

I början tänkte jag att det är väl en okej bok, men sedan tyckte jag att den blev jätterolig och bra. Mest för att det var så roliga knasigheter som hände. Jag skrattade högt när jag läste den och det brukar jag inte göra när jag läser.

Boken handlar om Sigrid och Affe, som är två tjejer som är bästa kompisar och som går i samma klass. Snart är det alla hjärtans dag och de får idén att de ska skriva dikter bara för att de tycker att det är roligt. Men sedan lyckas de röra till det med kuverten, så att brevet dikterna blandas ihop med ledighetslappen till fröken och det är då allt det knasiga börjar. Affe är även kär i en kille som heter Simon och då blir Sigrid lite avundsjuk på Simon för hon vill ha Affe för sig själv.

Jag tyckte att boken var kul och det hände väldigt många roliga saker i den, som när pappan var i mataffären och gick runt och sjöng ”vill du gifta dig med mig?” på engelska och deras fröken hörde det och hon tyckte att pappan var knäpp. Jag vill gärna läsa fler böcker om Sigrid och Affe!

Senaste artiklarna