Äventyr världsscoutjamboree

Nu öppnar ansökan till världsscoutjamboreen 2019

19 februari, 2018

Sommaren 2019 arrangerar Kanada, Mexiko och USA den 24:e världsscoutjamboreen i historien, på Summit Bechtel Family National Scout Reserve i West Virginia i USA. Lägerledningen hoppas att 50 000 scouter från hela världen kommer att mötas på världsscoutjamboreen och nu öppnar ansökan till den svenska kontingenten.

Att delta i en världsscoutjamboree kan man bara göra en gång, så det gäller att passa på att ta chansen till en fantastisk upplevelse. Alla scouter som är födda mellan 22 juli 2001 och 21 juli 2005 kan ansöka om att åka som deltagare. Deltagarna delas in i avdelningar med 36 scouter och fyra avdelningsledare. Avdelningarna reser, bor och deltar i programmet tillsammans.

Scouter som är äldre än 18 år kan ansöka om att vara avdelningsledare. Avdelningsledare delas in i team om fyra, som tillsammans ansvarar för en avdelnings hela jamboreeupplevelse, från förträffar och föräldrakontakter i Sverige, genom hela lägret och sen hem igen när lägret är slut. Scouter över 18 år kan också ansöka om att vara en del av International Service Team, IST, alltså funktionärer på jamboreen.

Temat för världsscoutjamboreen 2019 är Unlock a New World och arrangörer är scoutorganisationerna i Kanada, Mexiko och USA på uppdrag av World Organization of the Scout Movement, WOSM.

Ansök via världsscoutjamboreens webbsida

All information om hur du kan delta i världsscoutjamboreen och hur du ansöker finns på jamboree.se >>

Frågor och svar

Kommer alla som ansöker att kunna åka? Måste man vaccinera sig? Krävs visum? Många frågor dyker så klart upp i samband med ansökan öppnar. På jamboree.se finns svar på många vanliga frågor. Om du inte hittar svar på din fråga kan du ställa den där.

Gå till frågor och svar på jamboree.se >>

Svenska kontingenten i sociala medier

Var först med det senaste och följ den svenska kontingenten i sociala medier.