Perfekta melliset svänger du ihop av den överblivna frukostgröten!

Mumsiga grötmuffins

20 februari, 2018

Blev frukostgröten över? Spara den och baka grötmuffins! Gott, nyttigt och klimatsmart. Med andra ord, ett perfekt mellis.

Grötmuffins

ca 6 muffins

NI BEHÖVER:

SÅ GÖR NI:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Rör ihop mjöl, bakpulver och vaniljpulver.
  3. Mosa bananen och blanda med den kalla gröten och äggen.
  4. Rör ner de torra ingredienserna. Rör till sist ner blåbären och klicka ut smeten i muffinsformar.
  5. Grädda i mitten av ugnen 15–17 min. Är godast att äta inom ett dygn.

Chokladgröt i ugn

RECEPT:

Sätt ugnen på 175°. Blanda alla ingredienser och häll smeten i en ugnssäker portionsform ca 10–15 cm i diameter. Baka i ugnen i cirka 30 minuter. Toppa gärna med hasselnötter och hallon!

Kall gröt (overnight oats)

Overnight oats, eller kall gröt, är ett trendigt sätt att äta gröt som blivit populärt på amerikanska kaféer och nu, givetvis, hittat till Sverige. Det är gott, praktiskt och enkelt. Du häller något slags vätska, som mjölk, mandeldryck eller äppeljuice över havregryn, täcker med plastfolie och lämnar i rumstemperatur över natten. Klar att äta! Om du vill kan du lägga i frukt, bär eller frön för att pimpa gröten. Perfekt att ta med som matsäck.

Baka med gröt

Gröt är en utmärkt bas för bröd, som blir både saftiga och goda. Efter att du har kokat ihop havregrynsgröt tillsätter du smör eller olja, mjölk, jäst, mjöl och sirap och kan sedan forma till bullar. Har du grötrester över kan du använda det med, oavsett sort. Det är inte bara gott, det är klimatsmart att ta vara på resterna. Sök på nätet efter fler grötbrödsrecept!

Senaste artiklarna