Aktuellt påverkan

Premiär för Scouternas lägereldsvlogg

1 maj, 2018

Scouternas Lägereldsrapport har tagits fram av barn och unga i Sverige för att få vuxna att agera på det som är viktigast för landets drygt två miljoner svenskar mellan 8 och 25 år. Nu påbörjas samtalen med makthavare för att påverka och skapa förändring.

Lägereldsapporten visar bland annat att enbart 13 procent upplever att politiker lyssnar på barn och ungdomars åsikter. Men med hjälp av rapporten vill barn och unga få vuxna och makthavare att lyssna, inkludera och skapa förändring kring deras viktigaste politiska frågor.

Ett sätt att diskutera de här frågorna med vuxna är att Scouternas Unga talespersoner bjudit in riksdagens partiledare och andra makthavare till samtal runt lägerelden. I det första avsnittet träffar Zebastian, Natali och Henrik Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor i hennes arbetsrum för att samtala kring lägerelden.

Kolla in lägereldsvloggen på Scouternas Youtubekanal som du hittar här »

Läs mer om Lägereldsrapporten »