Aktuellt fototävling

Scouting på sjö och vatten

30 maj, 2018

Nu bjuder Scouternas projekt Scouting på sjö och vatten in alla scouter att delta i en fototävling. Här hittar du allt du behöver för att delta i tävlingen. Ut och fota!

Skicka in dina bidrag för att få chansen att vinna presentkort för fotografiprodukter och chansen att få vara med på en fotoutställning under Demokratijamboree 2018!

Vad ska bilderna föreställa?

Alla bilder ska knyta an till temat Scouting på sjö och vatten. Bilderna ska vara i digitalt, högupplöst format om minst 300 ppi och JPEG-format. Bilder som inte uppfyller kraven kommer inte ha möjlighet att vinna priser i tävlingen.

Vem får delta i tävlingen?

Medlemmar i Scouterna och/eller Scouternas samverkansorganisationer får delta i tävlingen. Anställda hos Scouterna och/eller Scouternas samverkansorganisationer får inte delta i tävlingen.

Hur skickar jag in bidragen?

Bidrag skickar du in till Scouterna via webbformuläret HÄR »

Till bidraget behöver du bifoga kontaktuppgifter och annan information. Skicka in dina bidrag senast den 31 augusti 2018.

Vad händer med bidragen?

Tävlingen arrangeras för att öka antalet bilder som finns i Scouternas bildbank, så att det blir enklare för scoutkårer, scoutdistrikt och Scouterna att visa upp scouting på sjö och vatten! De vinnande bidragen kommer under hösten 2018 att presenteras i Scoutenas kanaler. Dessutom kommer en utställning med utvalda bidrag att hållas i anslutning till Demokratijamboree 9-11 november 2018. Alla vars bidrag ställs ut kommer att meddelas.

Alla bidrag som skickas och uppfyller kraven kommer att laddas upp i Scouternas bildbank.

Genom att delta i tävlingen godkänner du att dina bilder/filmer/texter får användas i någon av Scouternas (även scoutkårer, scoutdistrikt med fler) kanaler (t.ex. sociala medier, redaktionellt, kampanjer, bildarkiv, film, broschyr, affisch, web) samt tryckt, digitalt och TV-sänt i media inom en icke specificerad tidsram. Scouterna strävar alltid efter att ange fotografens namn vid användande av bilder.

Vem utser vinnaren?

Juryn, som korar de vinnande bidragen, består av representanter från Scouterna och professionella fotografer. Bilderna kommer att bedömas anonymt.

Vad kan jag vinna?

Priser delas ut i form av presentkort för fotografirelaterade produkter. Första pris är ett värdebelopp på 3000 kr, andra pris 2000 kr och tredje pris 1000 kr. Vinnarna kommer att meddelas personligen senast 30 september 2018, övriga som deltar i tävlingen kommer inte att få något besked.

Frågor?

Hör av dig till Scouternas programgrupp genom att mejla till program@scouterna.se.

Du kan ladda ner tävlingsreglerna som PDF här »