Aktuellt bokrecension

Ny bok i serien ”Monsterdeckarna”

12 juni, 2018

Boken ”Piratens vålnad” ingår i serien ” Monsterdeckarna” och i serien får vi följa Leo och Loretta som löser olika mysterium. I ”Piratens vålnad” börjar Loretta göra konstiga saker under deras semester. 

Leo börjar följa efter Loretta om nätterna och upptäcker att hon stjäl dyrbara saker. Leo förstår ingenting men en natt så blir han upptäckt av Loretta och allt får sin förklaring.

Läsarna dras snabbt in i handlingen, layouten är som en större serietidning. Det finns både berättande text och pratbubblor i bilderna. Bilderna kompletterar berättelsen väldigt bra och speciellt en bild fastnade hos barnen, då den förstärkte texten på ett väldigt fint sätt.

Love 6 år och Rasmus 8 år uppskattade högläsningen av boken, men när boken blev för spännande för att lägga ifrån sig boken var Rasmus tvungen att läsa den färdig själv. Det gjorde att hela familjen fick läsa boken två gånger!

– Jag tycker att boken var kul och lätt att läsa om Leo och Loretta, säger Rasmus.

Love håller med:

– Det var en jättespännande bok. Jag vill höra mera om Leo och Loretta.

Senaste artiklarna