Inspiration bokrecension

Vägvisare i skogen

12 juni, 2018

Peter Wohlleben är den tyska skogsvaktaren som 2015 fick enorm uppmärksamhet med sin bok ”Trädens hemliga liv”. Sedan dess har han skrivit en bok om ”Djurens hemliga liv” och nu i våras kom den nya ”Skogen – en bruksanvisning”. Linnéa Pettersson har läst boken, som är tänkt att vara en vägvisare under skogsutflykten.

Jag såg väldigt mycket fram emot att få öppna pärmarna till ”Skogen – en bruksanvisning” för att sen få följa med in på en magisk resa bland löven, bäckarna och livet som finns där. Men resan blev inte så magisk.

Ibland så dras jag in och det känns som att jag står där i skogen och spanar efter spåren efter ett lodjur. Men en bruksanvisning är en bruksanvisning så min magi försvinner i långa detaljerade meningar som får mig att tappa fokus.

Men om du har ett sinne för detaljerat språk med ganska mycket fakta invävt så kan jag verkligen rekommendera denna bok. För oss andra som vill känna doften av skogen, mossan under fötterna och höra nötskrika rekommenderar jag en annan bok alternativt bara läsa korta stycken vid enskilda tillfällen.

Senaste artiklarna