Aktuellt året som gått

Scouternas verksamhetsberättelse

14 augusti, 2018

I år lanseras Scouternas verksamhetsberättelse 2017 som ett nummer av Scout. Specialnumret av tidningen landar i alla medlemmars brevlådor i mitten av augusti, men finns också att läsa som pdf på Scoutservice.

Men vad är en verksamhetsberättelse? I en verksamhetsberättelse kan du läsa vad som har hänt i scoutrörelsen i Sverige under ett år. Den skrivs för att man ska kunna kontrollera att föreningen har jobbat med rätt saker.

Kort sagt: Scouternas verksamhetsberättelse för 2017 berättar om vilka mål vi har för 2017 och 2018. Det vill säga, vad vi har sagt att vi ska göra och om en del av alla de viktiga saker vi faktiskt har gjort under 2017. Så att du kan läsa och kolla att vi har gjort det vi tillsammans har bestämt att vi ska göra.

På de första sidorna i verksamhetsberättelsen får du en guide till knepiga ord och får lära dig mer om Scouternas strategi, som ligger till grund för hur verksamhetsberättelsens struktur ser ut.

Här kan du ladda ner Scouternas verksamhetsberättelse 2017 »

Här kan du ladda ner Scouternas årsredovisning 2017 »