Prylar bokrecension

”Hjördis”

14 september, 2018

”Hjördis”, av Jujja Wieslander och Lotta Geffenblad, är en kapitelbok för barn 6-9 år som passar bra för högläsning. Mamma Linnéa har läst den med sin son Rasmus och här berättar de vad de tyckte om boken.

Eftersom boken Hjördis är skriven av Jujja Wieslander, samma författare som skrivit böckerna om Mamma Mu och Kråkan, så var i alla fall mamman Linnéas förväntningar ganska höga. För böckerna om Mamma Mu har vi läst flitigt och älskat. Men boken om Hjördis blev lite utav en besvikelse.

I boken får vi följa Hjördis och det som händer i hennes vardag och det är uppfriskande att få följa en tjej och hennes kompisar men vi saknar den röda tråden i boken. Varje kapitel handlar om en händelse och det känns inte som att de sitter ihop på något viss.

Rasmus, 8 år, tyckte boken var ganska bra men att den inte har gjort något större intryck.

Den var lätt att läsa, men mamma Linnéa får känslan av att boken berättar om en annan tid, men det finns inga tydliga årtal bara en känsla om att det handlar om förr i tiden.

Den största behållningen av ”Hjördis” är just Hjördis och hennes tjejkompisar.

Senaste artiklarna