Jenny Jägerfeld är psykolog och författare.

Inspiration bokrecension

Comedy queen

21 september, 2018

”Comedy queen” av Jenny Jägerfeld är en sorglig, känslig och samtidigt väldigt fin berättelse om Sasha som förlorat sin mamma.

12-åriga Sasha undrar om hon verkligen har funny bones, alltså är medfött rolig. Hon har i alla fall bestämt sig för att få andra att skratta och bli en comedy queen. Det är ett slags protest mot det jobbiga som hon befinner sig i, en hjälp för att de förbjudna tårarna inte ska råka trilla ner för kinderna. Sashas mamma lever nämligen inte längre.

Författaren tar oss med på en sorglig, känslig och samtidigt väldigt fin berättelse om Sasha som försöker förstå och komma till rätta med sina känslor.

Jag och min 10-åriga dotter Mina läste boken högt tillsammans och det var stundvis tungt men det är en oerhört fin och välskriven bok som vi båda gillade väldigt mycket. Trots det tunga ämnet fanns det ljusglimtar hela tiden och även invävt fina skildringar av vänskap och familjeband.

Boken gav oss möjlighet att prata om sorg på ett odramatiskt sätt och gjorde också att vår lässtund blev extra nära. Vi ville inte att boken skulle ta slut, så vi saktade ner tempot mot slutet och läste bara ett kapitel i taget. Om man vill närma sig ämnet sorg, rekommenderar vi boken varmt.

Senaste artiklarna