Inspiration engagemang

Värva nya hjälpande händer till scoutkåren

11 oktober, 2018

Troligtvis har du många i din närhet som är intresserade av att hjälpa till, men som aldrig fått frågan. Här ger vi tips på hur du kan göra för att värva nya hjälpande händer till scoutkåren bland gamla och nya kontakter.

Visa att det finns olika saker att hjälpa till med
Gör till exempel en lista över saker ni behöver hjälp med under terminen: Storstäda scoutstugan. Sälja korv på höstmarknaden. Sköta Instagramkontot. Ta upp båtarna.

Fundera över om alla verkligen fått frågan
Fråga alla föräldrar personligen om de vill bli ledare, eller hjälpa till vid enstaka evenemang. Och finns det andra i din närhet som kan vara intresserade. Grannar, kompisar, kusinens plastmorfar och bästa vännens nya kille.

Ta kontaktuppgifter
Skriv ner kontaktuppgifter till alla som kan tänka sig att hjälpa till, så att ni lätt kan nå dem när behov uppstår. Skapa en aktiv Facebookgrupp för kåren där ni kan lägga ut förfrågningar om hjälp. Prata om förväntningar med dem som väljer att engagera sig. Beskriv de olika rollerna i kåren. Då är det lättare att vara tydlig med hur stor, eller liten, arbetsinsats det är att exempelvis vara ledare.

Använd Femstegsmodellen
Att reflektera över vår verksamhet hjälper oss att syna oss själva och vilka erfarenheter vi har eller saknar. Scouterna har tagit fram Femstegsmodellen som går ut på att reflektera och diskutera allt från vem som nås av Scouterna till vilka som stannar kvar. Ladda ner Femstegsmodellen >>

Missa inte skogen för alla träd
Alla era duktiga scouter. Alltså, de där små knoddarna som varit med er sedan de knappt kunde knyta skosnöret, men som nu är nästan vuxna och kan precis allt om scouting. Hur många av dem vill börja som ledare?

Tälta med föräldrarna
Bjud med föräldrarna på läger eller övernattning. Passa på att berätta vad Scouterna som organisation står för, om kårens arbete, konkreta mål och visioner för framtiden. Och om hur de kan hjälpa till, med eller utan förkunskaper.