Vinnarbilden i Scouternas fototävling togs av Peter Romin, Järlindens scoutkår.

Andraplatsen knep Anton Nilsson, Vellinge scoutkår.

Tredjeplatsen tog Jonas Brunemalm, Älvsjö scoutkår.

Ett annat härligt tävlingsbidrag, taget av Viktor Zenk, Sofia scoutkår.

Scouting på sjö och vatten fångat av Kristína Lidayová, Karlsro scoutkår.

Inspiration fototävling

Snyggaste bilderna på scouting på sjö och vatten

14 januari, 2019

Under sommaren 2018 arrangerades en fototävling på temat scouting på sjö och vatten. Här är vinnarbilderna och ett par andra fina tävlingsbidrag.

Alla medlemmar i Scouterna och/eller Scouternas samverkansorganisationer var välkomna att delta i tävlingen. Totalt skickades det in 110 stycken bidrag, som bedömdes anonymt av en jury. En prissumma på 3000 kronor, 2000 kronor och 1000 kronor delades ut till 1:a plats, 2:a plats respektive 3:e plats tillsammans med ett diplom.

1:a plats

”Ett fantastiskt äventyr. Vi hade som mål att bo över vattnet på vår trenätters paddlingshajk. Det som är så häftigt är att man aldrig vet vad som skall hända när man ger sig ut. Den här platsen verkade vara perfekt för att prova våt trevåningstältande rakt över Grängshammarsån. Det ser onekligen fantastiskt ut och det var det, men det vi alla kommer ihåg från den här platsen och berättar om är vad som hände när vi diskat kvällsmaten och gick iväg lite för att titta på omgivningarna. Plötsligt tyckte vi att vi hörde ett brusande mer än vanligt så vi gick tillbaka mot tälten. Det som hänt var att man hade öppnat dammluckorna på kraftverket ovanför oss. Vattennivån steg kraftigt typ 1 meter. Jag kom ner till vattnet lagom för att se en kanot glida iväg nedför den nu brusande ån. Medan jag var på väg nedför banken lättade nästa kanot med! När jag gjorde fast den tredje kanoten så rymde en tunna i det fortfarande stigande vattnet. Jag han rädda våra nydiskade trangiakök innan jag sprang iväg för att se hur det gick för Lukas som sprang direkt nedför ån för att fånga våra herrelösa kanoter. Det var tur att det var så många nedfallna träd över ån för annars hade vi fått jaga dem länge. Det är äventyret som hände strax efter den här bilden är tagen.”
Peter Romin, Järlindens scoutkår

2:a plats

”Att kunna genomföra scouting utanför ramen av vad som ses som ”vanlig scouting” och att kunna utmana sina gränser. Soluppgångspaddling på Vässarö är det bästa minnet jag har med scouting på sjö.”
Anton Nilsson, Vellinge scoutkår

3: plats

Jonas Brunemalm, Älvsjö scoutkår

Fler tävlingsbidrag

“Även för mig som landscout ligger vattnet nära hjärtat. Det finns alltid med i verksamheten, vare sig man paddlar på det, badar i det, bär det i tunga dunkar, eller får det öst över sig från himlen. I somras var jag ute på mitt största scoutäventyr på vatten; Biscaya. Att alltid vara omringad av det oändliga havet, och alltid vara vågornas slav, det var en helt ny upplevelse för mig.”
Viktor Zenk, Sofia scoutkår

“My best memory is from the paddling hike we did this May. First we paddled across a lake, but shortly after we entered a narrow river passage that lead us through all it meanders slowly to another lake. This river part was very calm and quiet, with fresh-green birch trees on both sides of the river. Sometimes the birch trees touched in the air and create a gate above us. Passing through was like entering a Mythago Forrest – very mystical and magical.”
Kristína Lidayová, Karlsro scoutkår