Boktips barnbok

Boktips inför sportlovet

4 februari, 2019

Elsa Danielsson är åtta år och har läst ett gäng nya böcker. En seriebok om sjöjungfrun Minna och två böcker i serien om Ottilia, som hon verkligen faller pladask för. Perfekt med lite lästips inför vinterhelger och sportlovet.

Note to self: Rutiga byxor funkar inte här

Av: Marie Hammar och Abbe Wahlquist

Att flytta från Linköping till Lidingö är inte helt okomplicerat. Ottilia flyttar då hon är tretton år. Först lär Ottilia känna Coja och Manelia, sen hittar hon Axel och Tessan. Hon bloggar varje dag om den snygga killen Steven och hennes stora misstag som till exempel tavelutställningen och paddan i regnet.

Jag tycker att boken är jättebra, det är den bästa jag har läst. Så rolig att jag inte ville sluta läsa på kvällarna även om jag inte förstod alla ord. Jag rekommenderar den för årskurs 3 och uppåt med tanke på svåra ord. Detta är första boken om Ottilia, så läs den innan ”Vintersport går bort”.

Vintersport går bort

Av: Marie Hammar och Abbe Wahlquist

13- åroga Ottilia ska på klassresa till fjällen. Det är december och de ska fira lucia. Hon hamnar i nybörjargruppen tillsammans med vännerna Axel och Tessan. En dag ska de åka hundspannsåkning och en annan dag ska hon köra skidtävling mot skolans snyggaste kille.

Böckerna om Ottilia är de bästa jag läst och jag längtar tills det kommer flera i samma serie! Jag rekommenderar den för årskurs 3 och uppåt med tanke på svåra ord. Det här är andra boken i serien om Ottilia.

Sjöjungfrun Minna och den hemliga vännen

Av: Natalia Batista

Minna är en av alla sjöjungfrur i det stora havet. Hon har ingen mamma eller pappa men tre syskon. Som ni kanske redan vet så äter sjöjungfrur människokött. Hennes syskon får jaga mat men inte Minna, för hon är yngst av alla systrar. De säger att det är för farligt för Minna att jaga. En dag träffar Minna en människa. Blir de vänner eller? Och kommer Minna vägra äta nu eller?

Det här är en seriebok och inga svåra ord, en som nybörjare kan ge sig in på. Kan läsas av vuxen redan vid 3 års ålder och även rolig för de som går i ettan och uppåt.

Senaste artiklarna