Aktuellt nätverk

Frossa i scouting gav ny energi

14 februari, 2019

”Efter en sådan här stor scoutfrossa där man träffar många olika scouter så blir man taggad” säger en av deltagarna på Scoutfrossan, där scoutledare från Östra regionen träffades, utbildades och nätverkade.

Runt 80 scoutledare, utbildare och workshopshållare samlades för att ”frossa” i scouting under första helgen i februari. Scoutfrossan, som arrangemanget heter, hölls vid vackra Tallnäs stiftsgård utanför Skillingaryd i Småland.

– Tanken bakom Scoutfrossan är att få möjlighet att samlas och gå utbildningar tillsammans. För mig är det också ett stort syfte att samlas och nätverka i regionen, säger Robert Svensson, som är utbildare i Östra Regionen i Scouterna.

Under två gnistrande vinterdagar tog deltagarna del av hantverkspass och hade kloka samtal om anpassat ledarskap. Flera utbildningar och workshops hölls parallellt. Lördagskvällen avslutades med ett ljusspår med imponerande ljusinstallationer och en promenad på den frusna sjön intill.

– Efter en sådan här stor scoutfrossa där man träffar många olika scouter så blir man taggad. Man vill förändra, man får lite ny energi! Det ska bli kul att komma tillbaka och använda det man har fått ta del, säger Marielle Wickenberg som var en av scouterna som deltog i frossan.

Detta var allra första gången arrangemanget gick av stapeln. Tanken är att Scoutfrossan eller ”Frossan” som den redan kallas, blir återkommande varje år i Östra regionen. Och vilken lyckad helg det blev! Både nya och äldre ledare samlades mellan passen för att utbyta erfarenheter, tips och input till framtida frossor.