Emma V Larsson är författaren bakom boken "Det stora skogsäventyret".

Boktips bokrecension

Det stora skogsäventyret

11 mars, 2019

Amina Gråfors, 10 år, är upptäckarscout i Equmenia Rönninge. Hon har läst den nya boken ”Det stora skogsäventyret” av Emma V Larsson, en spännande bok om Vidar som ska på skogsutflykt, men som får uppleva ett äventyr mycket större än så.

”Det stora skogsäventyret” handlar om en kille som heter Vidar. Han har länge längtat efter ett äventyr. På hans födelsedag bestämmer sig föräldrarna för att de ska ut på en utflykt i skogen. Skogen är en urskog, det vill säga en gammal skog där träden står utan att människor påverkar dem. Det är en av alla saker man får lära sig när man läser boken. Väl ute i skogen känner Vidar att det är något eller någon som följer efter familjen. Snart visar det sig att Vidars skogsutflykt blir ett större äventyr än han någonsin kunnat tro.

Jag tycker att den här boken både var spännande och lärorik att läsa. Eftersom jag är scout tyckte jag att det var väldigt intressant att lära mig om vad man behöver tänka på när man ska ut i skogen. Till exempel vad man ska packa med sig i ryggsäcken, hur man använder en kompass och vad man gör om man går vilse när man ute på äventyr. Det som var allra bäst var att boken både innehöll fakta och fantasi. Utan att avslöja för mycket kan jag säga att det blev en väldigt spännande historia där Vidar fick möta både tjuvjägare, troll och vargar.

För någon som läser mycket böcker, som jag, var boken kanske lite väl kort. Det hade varit roligt att få följa Vidar en längre stund när han var ute på äventyr.

Om du söker en lättläst och äventyrlig bok som handlar mycket om naturen, då tycker jag verkligen att du ska läsa ”Det stora skogsäventyret”!