Boktips Tävling

Djurdeckarna

10 april, 2019

Elsa Danielsson, 9 år, har läst Djurdeckarna av Mari Bister & Kristian Hägglund. Böcker som är både spännande och som ger chans till eftertanke och att prata mer om olika teman.

Djurdeckarna – Katthemsäventyret av Mari Bister & Kristian Hägglund

Jakob och Joakim är två bröder som älskar att lösa problem. På katthemmet är det någon som bryter sin in och sabbar för katthemsägaren och katterna. Det finns tre huvudmisstänkta som har nyckel. Kanske är de dom? Tiden börjar ta slut. Boken innehåller inga svåra ord, är lätt att förstå och är lätt att hänga med i. Jag älskade den här boken jättemycket! Jag ger den 8 av 10 poäng.

Djurdeckarna – Gräsandsäventyret av Mari Bister & Kristian Hägglund

I den här boken hittar Millas hund Hektor en stackas gräsandspappa som fastat med foten i en fiskelina. Där finns de två misstänkta till vem som har lämnat fiskelinan där. En ljuger, men vem? På stadens skräpsamlardag faller alla bitarna på plats. Det var en helt okej bok, men jag förväntade mig lite mer. Det var inga svåra ord och boken var lätt att förstå. Jag ger den 5 av 10 poäng.

Handledningar för Djurdeckarna-böckerna

Djurdeckarna har två mål. Det första är att vara en spännande, givande och intressant bok som stimulerar barns läsande. Det andra är att skapa funderingar och diskussioner kring aktuellt tema. För att jobba vidare med Djurdeckarna finns det en handledningar. Varför finns det djur som behandlas illa? Hur påverkas djuren av de val vi alla gör i vardagen? Vad kan jag själv göra för att de ska må bättre eller slippa skadas? Djurdeckarna passar utmärkt som högläsningsbok med efterföljande diskussioner i till exempel klassrum, i andra barngrupper, på samlingar i föreningslivet eller i hemmen.

Ladda ner handledningen för Katthemsäventyret »
Ladda ner handledningen för Gräsandsäventyret »

Tävling!

Vill du vinna ett eget exemplar av Djurdeckarna?

Svara på de här tre frågorna och skriv en motivering varför du vill vinna boken.

1. Hur lång tid tar det naturen att bryta ner ett tuggummi?
  2. Varför är trasiga ballonger farliga för djur?
  3. Vad betyder deckare?

Mejla dina svar och din motivering till redaktionen@scout.se senast den 10 maj.