Boktips barnbok

Flamingopojken

23 april, 2019

Flamingopojken av Michael Morpurgo handlar om den speciella pojken Lorenzo som växer upp i Frankrike under andra världskriget. Linnéa Petterson har läst en barnbok som hon som vuxen också hade stor behållning av.

Lorenzo växer upp på en gård i Camargue i Frankrike, mitt bland rosa flamingor och gårdens djur som alla tyr sig till Lorenzo. Varje vecka följer han med sin mamma till marknaden och där lär han känna Kezia, en romsk flicka som sköter stadens enda karusell. En vänskap dom emellan växer sig stark.

Michael Morpurgo en av Storbritanniens mest folkkära barnboksförfattare som skriver om svåra saker. I det här fallet om andra världskriget och vad en invasion av en stad kan innebär.

Flamingopojken riktar sig till unga mellan 9-12 år men jag som vuxen njöt av att läsa boken även om slutet har en onödig knorr.

Lorenzo kommunicerar inte som andra och att få följa med Lorenzo och Kezia i deras vardag bland de rosa flamingos är en glädje samtidigt som det berör när karusellen går sönder och Kezia och hennes familj svävar i fara.

Den här boken kommer att få stå i vår bokhylla i väntan på att barnen ska växa till sig och bli redo för att följa med till Camargue i Frankrike.

Senaste artiklarna