Boktips bokrecension

Siri och Mimers Brunn

23 april, 2019

Siri och Mimers brunn är den andra serieboken om vikingatjejen Siri. Serieskaparna Per Demervall och Patrik Nyström vill med sina äventyrliga böcker få barn att bli intresserade av vikingatiden!

Vikingatjejen Siri är tillbaka med ett nytt äventyr. Tillsammans med sin kompis Zack kommer de en försvunnen skatt på spåren. Samtidigt så har den kristne missionären Ansgar blivit av med sin stora samling med böcker. Ledtrådarna som endast kan lösas av den klokaste leder dom till en mystisk plats som kallas Mimers brunn. Men det är inte bara Siri, Zack och Ansgar som letar efter den försvunna skatten. Även den skurkaktige Ivar och hans medhjälpare Grym söker efter skatten och det blir en jakt för att först komma fram till skatten, vad den nu än innehåller.

Vi har mest läst boken högt och det är en fördel om den som läser är bekväm i serietidningsformatet då allt blir mera spännande då. Det tog dock ett tag för oss att ta oss igenom boken eftersom den inte väckte någon större mersmak hos barnen även om Rasmus 8 år ger boken betyget: Jättebra!

Senaste artiklarna