Inspiration äta ute

Scones i stekpannan

28 maj, 2019

Om du ska duka upp till afternoon tea enligt konstens alla regler ska du välja ett kakfat i tre plan med små smörgåsar, scones och praliner Här har vi gjort en enklare variant på scones som funkar för friluftslivet. Dessutom en marmelad som du svänger ihop på en minut!

Scones i stekpannan

5–7 st

Ni behöver:

Gör så här:

  1. Rör ihop ingredienserna till en geggig deg.
  2. Värm en torr stekpanna till medelvärme.
  3. Klicka ner en sked av degen i det extra vetemjölet och vänd runt klicken. Lägg ner den i stekpannan.
  4. Vänd efter någon minut och grädda andra sidan lika länge. De ska kännas lite hårda när de är klara.
  5. Gör samma sak med resten av degen.
  6. Servera gärna varma, med smör, ost och marmelad.

Busenkel marmelad på 1 minut

Skala en eller flera sharonfrukter, mosa och lägg i en burk eller bre direkt på mackan. Supergott, enkelt, utan tillsatt socker och klart på ett kick!

Senaste artiklarna