Stekta kanelbullar baserade på tortillabröd blir galet gott!

Lyxa till det med goda kanelbullar i stormkök

2 oktober, 2019

Fira kanelbullens dag med Scouternas variant för stormkök – perfekt när du är ute på tur!

Kanelbullens dag infaller den 4 oktober, och eftersom vi på Scouterna älskar friluftsliv vill vi fira med en lite extra frilufsig variant. Det är busenkelt att göra våra kanelbullar i stormkök! Dessutom behöver du bara bära med dig fyra ingredienser.

4 portioner

Det här behöver du:

4 tortilla-bröd eller tunnbröd

150 gram smör + lite extra för stekning

1 msk kanel

1 dl socker

Gör såhär:

Blanda smör, socker och kanel i en skål eller en kåsa.

Bred tortillabröden med kanelblandningen och rulla ihop till rullar.

Tänd stormköket och sätt på stekpannan.

Lägg en klick smör i stekpannan och låt den smälta.

När smöret bubblar lite lägger du i rullarna. Är de för stora, kan du dela dem i två.

Låt rullarna steka en stund, tills de är gyllenbruna. Detta tar några minuter, beroende på hur kraftig låga du har i stormköket.

Vänd rullarna, och låt dem bli stekta även på andra sidan.

Skär upp rullarna i lagom munsbitar.

Servera! Mums!

Dessa produkter används i videon:

Grönt mealkit i biobaserad plast (329 kronor) >>

Träspork med logga (75 kronor) >>

Scoutkniv Mora (259 kronor) >>

Senaste artiklarna