Aktuellt Blå Hajken

Det här kan du göra 2020

13 januari, 2020

Nytt år nya möjligheter är ett klassiskt uttryck. Och för dig som scout finns det mängder av möjligheter till äventyr 2020. Vad sägs om att vandra i Spanien eller Wales? Eller åka flotte längs värmländska Klarälven?

Explorer Belt

Ifall du är 16-20 år och sugen på att resa utomlands är Explorer Belt ett arrangemang för dig . Under tio dagar ska du och en färdkamrat vandra minst 16 mil genom ett okänt område, ha koll på mat och logi och möta nya människor i ett främmande land. I år anordnas Explorer Belt i Wales och Spanien.

Wales

27/6 Samling i Lund
28/6 Utresa
15/7 Åter i Lund

18/6 Utresa från Malmö
9/7 Åter i Malmö (preliminärt)

Kostnad: maxpris 15 000 kronor.

Här kan du läsa mer om Explorer Belt och här kan du anmäla dig.

Blå Hajken – vandra i skogen eller på fjället

Ifall du är utmanarscout, roverscout eller ledare har du möjligheten till häftiga äventyr inom Sveriges gränser ifall du anmäler dig till Blå Hajken.
Under tio eller tolv dagar kan du leva i nuet och lära känna spännande människor från hela landet i härlig friluftsmiljö långt bort från vardagen.

Det anordnas två Blå Hajken: Jägarna 18-28 juli där du vandrar i de jämtländska fjällen och Forsfararna den 14-25 juli där du vandrar i de Värmländska skogarna och åker på flottfärd längs Klarälven.

Kostnad: maxpris 5000 kronor (Jägarna) och 5 500 kronor (Forsfararna).

Här kan du läsa mer om Blå Hajken och här kan du anmäla dig.

Foto: Henrik Ryosaku Okada Eriksson

Sommarseglingar med scoutskutan Biscaya

Vill du uppleva lägerliv på sjön? Du kan du delta på en av de långseglingar som anordnas för utmanare och äventyrare. På segelbåten Biscaya af Vindalsö får du hjälpa till med sysslor ombord men även lära känna nya vänner, bada, grilla, sjunga och finna stillhet.

Den första seglingen äger rum den 24 juni och den sista avslutas den 14 augusti. Här hittar du alla datum.

Mer information om Biscaya hittar du här.

biscaya_segling

Foto: Biscaya

Fler aktiviteter och äventyr i och utanför Sverige 2020

26 januari – Rover Kick-Off (Malmö)