Agnes Comstedt, Alva Jansson, Elisabeth Dahlin

Aktuellt podcast

Barnombudsmannen intervjuas i ny podd

17 januari, 2020

Den 9 januari släpptes ”Scouter frågar” där våra unga talespersoner intervjuar intressanta gäster. I det första avsnittet pratar Agnes Comstedt och Alva Jansson med Barnombudsmannen Elisabeth Dahlin.

– Eftersom barnkonventionen blev lag först i januari så blev vi nyfikna på vad det innebär och ville intervjua den som har bäst koll på barnkonventionen, vilket är barnombudsmannen. Vi vill att unga personer ska ställa frågor så därför lät vi våra unga talespersoner sköta intervjun, säger Linnea Wedelin, kommunikatör på Scouterna.

Vad innebär det att barnkonventionen blir lag? Vad kan man som ung göra om ens rättigheter kränks? Och vet Elisabeth, som är gammal scout, vad en hajkbomb är? Det får ni veta i ”Scouter frågar” som du hittar på Spotify, Podcaster och Acast.

Tipsa oss!
–Tanken är att det ska bli fler intervjuer i podden. Men då det gäller att det kommer fler spännande intervjupersoner.
Vet du om någon som vi bör prata med? Hör av dig till oss på content@scouterna.se.