Första undervisningsdagen för kursens 16 deltagare.

Linnéa Keller

Oliver Jensson

Aktuellt Scouternas folkhögskola

Gör som KTH-studenterna – lär dig projektledning

4 februari, 2020

Kaffekoppar, turkosa overaller med märken och Quarnevalen. Har jag kommit till Kungliga tekniska högskolan? Nej, men studenter från KTH och andra lärosäten har kommit till Scouternas folkhögskola för att gå en kurs i projektledning.

Kursen startade i januari och pågår till juni.

– En stor del av utbildningen kommer att ske på distans via vår digitala lärplattform sen kommer det att vara en del träffar, ungefär två dagar i månaden. Det kommer att vara intensiva dagar med föreläsningar och workshops berättar Cecilia Wesslén som är kursansvarig.

Totalt deltar 16 studenter som går kursen för att få hjälp att planera Quarnevalen, en studentparad som arrangeras var tredje år av studentföreningen med samma namn.

– Omkring 1000 studenter deltar som byggare, skapar ekipage, och visar sina kreativa sidor, säger Oliver Jensson, en av kursens deltagare.

2017 hade Quarnevalen omkring 500 000 besökare som såg ekipagen åka genom Stockholm. Minst lika många väntas den 9 maj 2020.

Att vara enade och jobba mot ett gemensamt mål är två saker som krävs för att lyckas med ett sådant stort projekt, säger deltagaren Linnéa Keller.

Cecilia_undervisning

Cecilia Wesslén

”Passar unga som vill bli bättre på sitt ledarskap”

Kursen som ges i vår är skräddarsydd för deltagare som jobbar med ett väldigt stort projekt. Men den kan komma väl till pass när det gäller andra projekt. Skriva en bok, göra en hemsida, anordna festivaler eller bygga en stuga är exempel på vad tidigare deltagare använt kursen till.

– Projektledningskursen passar en ganska bred målgrupp–unga ledare som vill bli bättre på sitt eget ledarskap och lära sig grundläggande projektledning, säger Cecilia Wesslén.

Utbildningen är CSN-berättigad och ges nästa gång i sommar – här hittar du mer information.

Cecilias tips – så lyckas du med ditt projekt