Äventyrarscouterna från Equmenia scouter i Linköping fick chansen att hänga med Sean Banan.

Aktuellt Melodifestivalen

”Det var väldigt kul att vara med” – Scouter tog plats på melloscenen

6 februari, 2020

Såg ni Melodifestivalen i lördags? Då såg ni säkert ett gäng scouter skymtande kring Sean Banan. Det var äventyrarna från Equmenia scouter i Linköping som fick chansen att ta plats på Melloscenen.

Glitter, musik, glamour… Och scouter? Ja, du som såg Melodifestivalen från Linköping såg rätt! Under årets första deltävling fick Sean Banan och de andra lite extra stjärnglans från äventyrarscouter från Equmenia scouter i Linköping. Alice Falebrand var en av dem som var med och viftade med fanor bakom melloartisterna under mellanakten.

– Det var David Sundin (en av programledarna, reds. anm.) som ville ha scouter med sig på scenen, och hon som ordnade med det kände någon i vår församling, berättar hon.

Sagt och gjort, äventyrarscouterna i Alices kår skulle få vara med i numret med Sean Banan. I årets festival har mellanakterna temat ”Mellominnen” och Sean Banans klassiker Sean den förste Banan fick ta plats i första avsnittet.

– Vi stod och viftade med flaggor till Sean Banan, och några stod och klappade och dansade, säger Alice.

Trots genrep och flera möten innan, var det lite nervöst innan det var dags att gå upp på scen inför miljontals tv-tittare.

– Vi fick stå och vänta tills vi skulle upp. Det var lite läskigt när de sa ”om två sekunder ska ni springa upp på scen”. Jag hade inte tänkt att man måste springa upp när kameran inte filmar åt ett visst håll! säger Alice.

Trots nervositeten gick det bra – och förutom scenframträdandet bjöd upplevelsen på tid backstage och häng med bland annat Sean Banan själv. Dessutom fick de se hur det funkar på en så stor tv-produktion.

– Det var väldigt kul att få uppleva att vara med inför Melodifestivalen och backstage, säger Alice.

Se klippet med scouterna från Linköping här >>