Bild av skeeze från Pixabay

Tre tips för att visa uppskattning

12 februari, 2020

Vecka 7 är vänliga veckan – ett perfekt tillfälle att visa uppskattning för de som du tycker om. Kanske behöver din kompis lite extra pepp i vintermörkret?

Vem tycker inte om att bli uppskattad? Vi har tre bra och enkla tips för att ge den du tycker om en extra boost.

1.

brev

Skriv ett komplimangbrev

Få saker känns så bra i magen som en ärlig komplimang. Men vi berättar alldeles för sällan varför vi tycker om varandra! Sätt dig och fundera över vad som gör att du tycker om din kompis. Hen kanske alltid får dig att skratta, hen ger de bästa kramarna eller så är hen bäst på att bjuda på smarrig fika. Det kan vara stort som smått! Skriv ner tre anledningar till varför du tycker om hen på en lapp. Om du vill kan du pynta med något fint, till exempel färgpennor eller lite glitter. Lägg i ett kuvert och ge till din kompis. Det funkar såklart att skriva digitalt – men är det inte lite extra mysigt med ett riktigt pappersbrev?

Vill du ha tips på hur man skriver ett bra kärleksbrev? Titta in här >>

2.

kåsor

Bjud på mysig utefika

Fint väder, en mysig plats, en trevlig kompis och något varmt att dricka. Mer än så behöver man egentligen inte! Ett lätt och bra sätt att visa uppskattning är helt enkelt att bjuda med sin kompis på en enkel fikastund utomhus. Fyll en termos med det du tycker är gott. Varför inte göra en smarrig varm choklad med lite nutella i! Sen är det bara att traska ut och ha en trevlig stund tillsammans. Glöm inte koppar och kanske en mysig filt!

3.

mössa

Ge värme med något stickat

Ge bort något värmande! Visst är det kul att ge bort presenter, kanske allra mest när det är något riktigt praktiskt som personen kommer ha glädje av i sin vardag. Något varmt, som en mössa, en halsduk eller ett par vantar, är aldrig fel, särskilt nu under den kallare årstiden. Kanske kan du sticka något själv eller köpa second hand? I scoutshoppen finns också snygga mössor med scoutmotiv.