Aktuellt corona

Anna-Karin Hennig: ”Nu behövs vi scouter”

17 mars, 2020

Det händer mycket runtomkring oss både lokalt och globalt. Och vår vardag påverkas på olika sätt med anledning av coronaviruset.
– Nu behövs vi scouter verkligen. En scout tar ansvar för sig själv och för andra. Och vi jobbar på, vår verksamhet behövs, säger Anna-Karin Hennig, t.f generalsekreterare i en uppmaning till alla scouter.

– Vi följer de riktlinjer som finns från Folkhälsomyndigheten vi gör en lugn, trygg och rolig verksamhet. Fundera på hur din verksamhet kan göras på ett sätt där du kan känna dig trygg, den fungerar och att det är fortsatt roligt. Vi behöver våra kompisar, vi behöver uppleva äventyr och vi behöver fortsätta ha roligt. Tack för det jobbet ni lägger ner just nu.

Läs mer:

Här kan du läsa mer om coronaviruset och hur Scouternas verksamhet påverkas

Här får du som scoutledare tips på hur du kan prata med din scout

Senaste artiklarna