Scouting slutar inte: Möt scouter från hela världen över nätet

18 mars, 2020

Många scouter runt om i världen tvingas nu stanna hemma. Men scoutingen slutar inte! 3-5 april hålls en specialversion av den digitala jamboreen JOTI – där du kan delta hemifrån soffan.

Under det pågående utbrottet av corona-viruset är det många som är oroliga. Många tvingas vara hemma från skolan, jobbet och inställda aktiviteter. Men scouter löser problem med gott humör – och på många platser fortsätter scoutingen, om än i andra former än vanligtvis!

För att hålla scouter runt i världen aktiva så har världsscoutorganisationen World Organization of the Scout Movement (WOSM) nu tagit initiativ till ett extrainsatt JOTI – Jamboree On The Internet. JOTI brukar hållas i oktober varje år, och då kan scouter runt om världen mötas, chatta, prata och genomföra olika aktiviteter med varandra. Allt med hjälp av internetuppkoppling och en dator eller telefon!

3-5 april anordnas JOTI special edition

Då kommer miljoner scouter från 171 länder kunna samlas kring virtuella lägereldar, chatta, dela erfarenheter och ha riktigt roligt tillsammans.

Vill du vara med?

Gå in på www.jotajoti.info. Där kommer snart mer praktisk info om hur du är med! Scouting never stops.