Aktuellt corona

Folkhälsomyndigheten: Träffas gärna utomhus och tänk på risken

27 mars, 2020

Det går fortsatt bra att ha scoutmöten men håll dem gärna utomhus. Om ni planerar möten inomhus, resande eller övernattningar – tänk på riskerna.

– Fysisk aktivitet utomhus uppmuntras och innebär betydligt mindre smittspridningsrisk. När det gäller möten inomhus, transport till platser samt övernattning behöver ni tänker över hur det ska gå till med tanke på hur covid-19 smittar och att det är bra att hålla avstånd, säger Mona Lakso, utredare på Folkhälsomyndigheten, till Scouterna.

Mona Lakso, utredare Folkhälsomyndigheten

Mona Lakso

Under fredagen fattade regeringen ett nytt beslut om att begränsa sammankomster för fler än 50 personer. Att gränsen sattes kring 50 personer är bland annat för att barn ska kunna fortsätta gå i skolan, träffas och idrotta.

Sedan tidigare finns det rekommendationer för idrott och träningsanläggningar som går att anpassa till vår verksamhet.

Kan Scouterna utgå från liknande rekommendationer som idrottsföreningar. Det vill säga att det är bra att ses, men att vi bör anpassa oss efter förutsättningarna?

– Ja och denna typ av aktiviteter behöver anpassas för att minimera riskerna för smittspridning, säger Mona Lakso.

Rekommendationer för scouter

Vår artikel på Scoutservice som uppdateras kontinuerligt