Foto: Norstedts förlag

Aktuellt Boktips

Boktips: Spännande om mörka hemligheter

22 april, 2020

Boken De dödas skuggor är spännande och lättläst om hemligheter och människor med särskilda förmågor.

Recension av ”De dödas skuggor” skriven av Frances Hardinge

32212161_o_1_5ea054914b783

Vissa människor har ett utrymme inuti sig, perfekt för döda själar att gömma sig i, Makepeace är en av dom.

Makepeace växer upp tillsammans med sin mamma under knappa förhållanden, de är inneboende hos Makepeaces morbror och moster. Makepeace har sen sex års ålder tagit hand om sina kusiner och alltid känt att hon sticker ut i samhället. Makepeaces mamma bär på en hemlighet, ett mörker och utan någon närmare förklara tvingar hon Makepeace att sova i den gamla kyrkan en gång i månaden. Under dessa nätter kämpar Makepeace emot de döda själarna som vill in i henne.

När sen livet får en drastisk vändning bestämmer sig Makepeace för att rymma och leta upp sin pappa. En pappa hennes mamma vägrade prata om. Makepeace finner sin pappa och sakta inser hon att mammas hemlighet är hela släktens hemlighet och hon ger sig återigen iväg samtidigt som ett inbördeskrig närmare sig. Makepeace måste snart bestämma sig för vad som är värst: att vara besatt eller att dö?

”De dödas skuggor” är en väldigt trevlig bok att läsa. Jag som normalt inte gillar när språket är målande och fyllt av detaljerade miljöer och personbeskrivningar njuter av att kunna befinna mig inuti boken. Boken är lätt att läsa, den är spännande och det är svårt att sluta läsa när en väl har börjat. Det trots att den består av 527 sidor så rekommenderar jag alla att läsa boken. Jag ser framemot att få läsa mer av Frances Hardinge.

Fakta om boken:

hardinge_frances_1_5ea05498b8cf4

Frances Hardinge, Foto: David Levenson

De dödas skuggor
Frances Hardinge
Norstedts förlag, 2020
Genre: Fantasy
Översättning: Ylva Kempe

Senaste artiklarna