Vad ska man packa ner i ryggsäcken? Vi har en bra packlista!

Packlista – detta ska du ha med dig på hajk

9 september, 2020

Ska du ut på din första hajk med Scouterna? Eller är du erfaren, men vill bara dubbelkolla att du har allting du behöver? Vi har hela listan på vad du ska packa ner för att hålla dig varm, torr och glad!

När man är ute i naturen, kanske på hajk, vandring eller övernattning, så är det viktigt att ha med sig rätt grejer. Det ska inte vara för mycket, men att komma ut i skogen och upptäcka att man glömt sin varma tröja är jobbigt. Det kan vara svårt att komma ihåg allt! Vi har en riktigt bra packlista att använda – med rubrikerna Sova, Kläder, Äta, Hygien och Annat. Allt ska såklart packas ner i en ryggsäck som du klarar av att bära själv!

Detta är en personlig packlista som passar bra för dig som ska åka på hajk eller övernattning med till exempel din scoutavdelning. Ska du på hajk själv, så behöver du tänka på att ta med dig till exempel mat, vatten, tält och stormkök.

Sova:

Kläder:

Äta:

Hygien:

Annat

Om du har plats över kan det vara roligt att packa ner:

Vill du lära dig mer om att klä dig lager på lager? Läs detta >>