Äta ute betyder ibland plåta inne och äta inne.

Mat

Bakom kulisserna: Äta ute

Äta ute-sidorna i tidningen ligger mig varmt om hjärtat eftersom jag älskar mat och bakning. Så hur går det egentligen till när redaktionen lagar och fotograferar maten? Åkte vi till Japan för att plåta sashimi? Och de där varma äpplena som du fick receptet på i Scout nr 1 2015, grillade vi dem i skogen?

Njae.

Vi åkte inte till Japan. Vi lät en ung matkreatör (som aldrig varit i Japan!) ta fram några härliga japanska recept. Du kan läsa en intervju med Emil Skoog här.

Och nej, vi grillade inte äpplen i skogen. Men vi hade kunnat göra det. Och det var den känslan vi ville komma åt.

Vad vill du se på Äta ute-sidorna i tidningen och på webben? Mer tips och trix för att laga mat på hajken? Recept på klimatsmart mat? Förslag på lägermenyer? Rekommendationer på prylar för matlagning?

Mejla tips, frågor och funderingar till redaktionen@scout.se.