Tog en paus i skuggan av tältet på fjällvandringen "Hajkajämt" sommaren 2014 i Jämtlandstriangeln. Foto: Jonas Karlström

Japan

Fullmatad scoutsommar på Ransberg och i Japan

I tisdags slutade skolan för mig, och det betyder att sommaren officiellt har börjat. Så vad ska ni göra i sommar? Stanna hemma och sova eller ut på äventyr? Även om ni ska vara hemma, sitt inte vid datorn hela sommaren – ut och lek med er!

Sommarn blir inte ledig i mitt fall. Nu i tisdags slutade jag skolan, idag sitter jag och skriver detta blogginlägg samt två motioner. I morgon ska jag på mitt syskons avslutning och en väns studentuppvaktning. Efter det ska jag packa lite fort och på fredag drar jag och 26 andra konstsimmare iväg på träningsläger i Årjäng, och kommer hem igen på söndag kväll. Taggar för tre till fyra pass per dag.

Efter det är jag hemma i en vecka, ska ta det lugnt och bara vara lite. Måndagen den 22:e juni åker jag sedan i väg till Karlstad för att jobba på Ransbergs Herrgård, bara för att komma hem två dagar innan Japan-resan. Efter världsscoutjamboreen har jag inget mer planerat för sommaren, men sitta hemma blir det nog inte…

Det är vad jag ar planerar, men för alla er som åker utomlands ha det gött i solen och för alla er som stannar hemma – gå på en picknick, spela spel på sommarkvällarna och bada lite. Sverige kan var lika spännande som ett annat land.

Och glöm inte att det snart är dags att börja fila på ansökan till att bli ungdomsredaktör 2016!

Ha en underbar sommar och glöm inte: Sommartider!