Posta en bild (på dig själv, din bästa scoutkompis eller bara en grym bild från sommarens scoutäventyr) på Instagram och berätta varför du är scout.

#jagärscout

Instagramutmaning från redaktionen

Scoutsommaren är i full gång. Massor av scouter är just nu på äventyr i Sverige, Europa och världen. Explorer Belt-teamen vandrar i Slovakien och Storbritannien, Livat på Lysestrand drar igång på söndag, Biscaya seglar i Östersjön och nästan 2000 svenska scouter preppar och peppar inför årets största scoutfest – världsscoutjamboreen i Japan.

Vi är 50 miljoner scouter i världen. Det gör oss till världens största ungdomsrörelse! Inte nog med det, vi växer hela tiden. Fler vill bli scouter! Har du funderat på varför du är scout? Och hur berättar du om scouting för personer som inte är scouter? Här kommer en sommarutmaning från redaktionen:

Kom ihåg att tagga bilden med #jagärscout.

Du spelar roll! För ju fler vi är som berättar om scouting, desto fler kommer att bli nyfikna och vilja veta mer! Med lite tur kommer din bild med i nästa nummer av papperstidningen. (Kom ihåg att din profil då behöver vara öppen för att vi ska kunna se bilden.)

Kolla in hela #jagärscout-flödet här.