David åkte till Barcelona för att kolla på fotboll och möttes av en mäktig upplevelse på Camp Nou.

Arenan Camp Nou rymmer nästan 100 00 åskådare.

Barcelona

Mäktig fotbollsupplevelse på Camp Nou

Det har börjat bli höst och jag minns tillbaka till förra året. Den 5:e november befann jag mig på plats med min familj i Camp Nou, Barcelonas hemmaarena med plats för 98 000 människor. Matchen jag skulle titta på skulle spelas mellan FC Barcelona och AS Roma från Italien.

Klockan var 18.00 och vi var redan på plats på arenaområdet, vi var fast bestämda att inte gå miste om ett minsta litet ögonblick.

Tid skulle inte slösas så vi tog ett par familjefoton innan vi begav oss mot den officiella Barcashopen för att inhandla oss varsin tröja. Eftersom jag är ensamt Real Madrid-fan i familjen så köpte jag ingenting. Min familj å andra sidan tog tillfället i akt och alltifrån matchtröjor till träningströjor inhandlades.

Efter en timmas intensivt snurrande i shopen så begav vi oss mot aktivitetscentret där vi hittade konstnärer som ritade av de tre superstjärnorna Messi, Neymar och Suarez till en stor biograf där folk i alla åldrar utmanade varandra i Fifa 15. Efter att ha tröttnat på köandet, då det uppskattningsvis befann sig 80 000 på plats redan då, så begav vi oss mot biljettcentret. Vi ville se arenan och invänta uppvärmningen och säsongspresentationen som skedde sedvanligt den första hemmamatchen varje år, en match vid namn Joan Gamper trophy. Efter att ha löst några biljettproblem p.g.a. felaktig information vi fått av vår biljettsäljare så kom vi sedan in i arenan.

Första ögonkastet på planen chockade mig, jag har helt ärligt aldrig sett något mäktigare.

Varken Milans San siro eller Arsenals Emirates var lika mäktigt som denna arena. Det var helt gigantiskt. Jag skulle kunna komma med flera superlativ men då skulle jag inte sluta skriva och kunna njuta av min semester här i Spanien, men att den bara tog in 98 000 trodde jag inte.

Efter en timmas väntande släcktes arenans lampor och det var dags för säsongspresentationen av ledarstaben och spelarna för året. Endast ett par strålkastare och planlinjerna lyste med hjälp av vita lysdioder. Nu hade showen börjat. Speakern började med att ropa ut hela ledarstaben, allt från matchagenten till materialaren. Därefter ropades spelarna ut, jag tror ni själva kan lista ut ljudnivån i arenan när speakern skrek ut Messis, Neymars och Suarez namn. Stämningen var magisk och flera hundra fyrverkerier avfyrades till följd av den avslutade säsongspresentationen. Nu var det uppvärmningsdags.

Som man på TV sett så många gånger förr så värmde Barcelona upp på sitt speciella sätt, genom att slå långbollar till varandra två och två med ca 50 meters mellanrum. Som alltid så var Messi och Dani Alves i par och ni kan själva fantisera om vilka sorters fotbollsgodis vi fick smaka på – jag hade aldrig sett så fina tekniknummer innan.

Matchen startade vid 22.30 och kampen skulle visa sig vara extremt tempfylld till en början.

Barcaanfallet producerade anfall efter anfall och publiken började skrika Messis namn i kör i samband med att hela arenan gungade till “vågen”. Mål blev det också och det var den brasilianska stjärnan Neymar som stod för det. Sedan kom både det andra och tredje, gjorda av Messi samt Rakitic. Serben Rakitic stog för ett riktigt drömmål, ett kanonskott i målvaktens högra kryss.

Stämningen var magisk och publiksiffran räknades upp till 94 422.

Matchen slutade 3-0 och vi passade på att gå hem lite tidigare för att slippa de enorma köerna. Om jag själv får tipsa er så är detta en otrolig upplevelse. Ska du möjligtvis till Spanien så är detta ett hett tips!