En dag som nybliven ungdomsredaktör

26 maj, 2015

Under en hel tisdagsförmiddag fick jag, som nybliven ungdomsredaktör, lära mig att göra en tidning från ax till limpa. Jag lärde mig mycket av varje under dagen, allt från hur UV-strålar påverkar bildkvalitén till hur Scouternas tidning trycks ute i Katrineholm.

Förutom det fick jag även den unika möjligheten att intervjua min egen idol Michel Issa. En väldigt speciell upplevelse som jag sent kommer att glömma. Jag fick väldigt mycket inspiration och än idag spelas ett citat upp som han sa i huvudet på mig som ett mantra: ”first they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win”.

Dagen i sin helhet tog ordet lärorikt till en helt ny nivå och jag har fått chansen att lära mig saker som många tyvärr inte får. Dessutom fick jag en liten framtidsinblick i journalistyrket och fick prova på att vara just journalist för en dag. Tänk att jag bara på en dag fått jobba inom mitt drömyrke, intervjua min idol och lära mig kunskap jag har nytta av!

Senaste artiklarna