jamboree

Packningstips inför världsscoutjamboreen

Idag har jag anlänt till Ransbergs Herrgård. Men innan tåget gick i morse såg jag till att allt till Japan var packat! 😀

1. Ett par ballerinaskor och ett par låga vandringskor. Tryggt förvarade i en vattentät sovsäckspåse från början.
  2. En helt vanlig packpåse med åtta par strumpor, ingen som matchar den andra. Åtta par icke-bomullstrosor och två vanliga BH:ar, samt två sport-BH:ar.
  3. En stor packpåse innehållande nio par t-shirts och linnen, samt tre par shorts.
  4. En gul påse proppade med mitt knäskydd, en snabbtorkande handduk, mina simglasögon, näsklämma och min badmössa i svenska flaggan. Hade tänkt att träna lite konstsim under jamboreeveckan.
  5. Min största necessär som innehåller hårborste, tofsar, ”hårdonuts” med baletthårnålar, hårklämma, deo, tandkräm, tandborste, solkräm, aloe vera och myggmedel.
  6. Detta är kläder som bara kommer användas under lägerveckan. Två vanliga träningströjor, och en scout-t-shirt i funktionsmatrial och en till vi fick i prylpaketet. Ett par shorts som är för scoutäventyr, samt ett bälte och kniv.
  7. Dessa kläder ligger inte i en påse då det är mina flygkläder. Vanliga joggingbyxor, min nykter scout-tröja och en gammal scoutskjorta (min nuvarande är så fylld med nålar och sådant att jag inte får flyga med den).
  8. Min regnjacka inrullad i sig själv och regnbyxorna i luvan med.

Ett bra packtips: Vik regnjackans ärmar in mot magen, sedan rullar du jackan tills du kommer till luvan och viker in jackan i den.

9. Matpåse med mitt namn på, då försvinner den ej. Jag har med mig två matset, då vi fick ett i prylpaketet. Jag är väldigt nöjd med mitt gamla matset, men tar med mig det nya för att kanske byta bort. Samt många sporklar. I påsen ligger även en vanlig diskhanduk.
  10. Förstahjälpen-kit, min medicin och annat bra att ha. Silvertejp, lagning till liggunderlaget, en ihopfällbar diskbalja och sist två svenska scouthalsdukar, en sammanvirad med NSF:s.
  11. Sovpåsen, ändas pyjamasen och den tunna sovsäcken får plats där. Pyjamas, en T-shirt med en pingving som säger ”let it snow” och mjuka shorts. En tunn sovsäck i blå sammet, min lägersovsäck och mitt uppblåsbara liggunderlag.