Det skånska samhället Sankt Olof har sedan i höstas tagit emot ett trettiotal syrianska flyktingar.

flyktingkatastrofen

Scouter stöttar under och efter flyktingkatastrofen

I våras kunde du läsa i tidningen om kåren i Sankt Olof i Skåne som vuxit med 30 scouter genom att kontakta asylboendet. Just nu är fler än 60 miljoner människor på flykt från krig. En del av dem kommer till Sverige. Massor av fina initiativ från scouter och scoutkårer dyker upp i sociala medier-flödena. Läs om scoutinsatser som har gjorts i andra länder i Europa.

Har ni gjort något på er kår? Hör av er till redaktionen@scout.se och dela gärna med er av er berättelse på Europaks webbplats. (Europak är ett samarbete mellan WOSM och WAGGGS i Europa.)

Vill du också göra något? Med din patrull? Kår? Eller kanske ett eget initiativ? Läs mer om vad du kan göra på Scoutservice.

Under den här veckan kommer det också att dyka upp ett helt nytt programmaterial som handlar om hur scouter i Sverige kan bidra och ge nyanlända barn och unga en rolig, trygg och utvecklande fritid. Håll utkik!